666-gamers VZW

Kantoor
666-gamers vzw

Eglantierlaan 47

2630 Aartselaar

België

Tel : 0032/497-543-411

Ondernemingsnummer vzw

0556.852.452                                                                                                                                                                                                    

Secretariaat
666-gamers vzw

Torenstraat 65

2160 Wommelgem

België

Tel : 0032/468-105-218

www.666-gamers.com

[email protected]

21 november 2020

Antiracisme-charter inzake racisme en discriminatie.

– 666–gamers VZW erkennen de belangrijke rol die esports vervult in het samenbrengen van mensen van verschillende culturen en afkomst.

- 666–gamers VZW kan veel doen voor het bevorderen van participatie. Daarom zal ze, in het kader van hun opvoedende opdracht nee zeggen aan alle vormen van racisme en discriminatie. - Door via al hun acties en communicatiekanalen een boodschap van tolerantie, respect en waardigheid te verspreiden.

- Door de gelijkheid van kansen voor allen daadwerkelijk toe te passen.

- Door op te treden als een opvoedende kracht die de samenwerking en het lokale verenigingsleven bevorderd.

- Door opname in hun reglement van inwendige orde van een uitdrukkelijk verbod van elke vorm van racisme en van elke andere vorm van discriminerende houding, zoals antisemitisme, homofobie, seksisme, islamofobie… en van de ermee gepaard gaande symbolen.

- Door het geven van instructies aan hun leden en verantwoordelijken om de toegang tot de clan activiteiten te weigeren aan elke persoon die racistisch of discriminerend gedrag vertoont en/of provocerende symbolen of kleren draagt.

- Door zich te engageren tot het verwijderen van alle provocerende symbolen en teksten in en rond hun community en op de internetsites.

- Door waakzaam te blijven en preventief op te treden tegen elk teken van beginnend racisme of discriminatie.

- Door de naleving van de wetgeving en de richtlijnen over toegankelijkheid voor personen met een handicap en door de realisatie, daar waar mogelijk, van de passende voorzieningen om hen de toegang tot de LAN-party's te vergemakkelijken.

- Door de regelmatige evaluatie van de principes vervat in dit charter. Daartoe kan de clan ondersteuning vragen aan de gespecialiseerde instellingen. De clan zorgt voor de bekendmaking van dit charter bij alle personen die deelnemen aan de clan activiteiten. Vriendelijke groeten van het bestuur

Marco Verbeeck – Kobe Van den Eynde – Sjurd Vrancken 

Volg ons op Facebook